לקח לי שנים רבות להסביר לעצמי ולסביבה מה הוא האופן המיוחד בו אני חווה וחייה את המדבר. אני לא מורת דרך, וגם אין ספור הרצאות והסברים ששמעתי לא שקעו ולא נטמעו בי (מה שגרם לי תמיד תחושת אי נוחות בין מקצוענים בתחום).
בשנים האחרונות "נפל לי האסימון" על הדרך היחודית שלי לחוות את המדבר ועל הערך המוסף החשוב שהיא אוצרת בתוכה:
כולנו חיים בעולם מוצף במידע וחסר בחוויה חושית אותנטית ישירה ובמקום הזה ממש נמצא עולם הידע שלי, שכאמור עוסק בעיקר בלדעת את…ופחות בלדעת על….
אז איך זה קורה הלכה למעשה:
- המדבר במרכז: כשיוצאים לטיול במדבר רכובים על ג'יפ/אופנוע/אופניים, אנחנו המרכז והמדבר הוא התפאורה. הליכה רגלית היא תנאי הכרחי לאפשר למדבר להיות שחקן ראשי ולעצמנו להעלם ולהיטמע בתוכו. ואם תגיעו לטייל בגבעות החוואר שממש מחוץ לשער הישובים נאות הכיכר ועין תמר, תגלו שאפשר ללכת יחפים על אדמת חוואר לבנה ורכה ותזכו לחוות הלכה למעשה את הביטוי "חיבור לאדמה".
- שוטטות לעומת מסלול: כשיוצאים למסלול יש יעד ומטרה שאליה אנחנו מכוונים ובה אנחנו ממוקדים. אם הרצון שלכם הוא לדעת את המדבר, ההמלצה שלי היא לשוטט בנחת במסלולים שהם לא ארוכים מידי ומאפשרים יותר השתהות והתבוננות ופחות השגת יעדים. כשאנחנו משוטטים אנחנו מתעסקים פחות בגוף הפיזי שלנו ובהתמודדות שלו עם אתגרי המסלול, ומאפשרים למדבר להתגלות בפנינו במלא הדרו ועוצמתו ולעצמנו להבין את הגודל האמיתי שלנו מול הבריאה….
- החוויה החושית: חוויות שמערבות חושים נוספים חוץ מראיה הן חוויות שתמיד נצרבות עמוק בתוכנו. הרכות של גבעות החוואר מאפשרת לנו לשכב, להתגלגל, לרקוד, לתרגל יוגה וכול זה כשהמצע היחיד מתחת לגוף שלנו הוא אדמת החוואר הנעימה. אל תפספסו את החוויה…..
- לפעול בתוכו: יצירה באבנים ובחולות צבעונים, ליקוט של עלי מלוח והכנת צ'יפס, ציור במכחולים מענפי סלוודורה ועוד שלל פעילויות שעושות שימוש במתנות שהמדבר מעניק לנו, מעמיקות את החוויה הישירה עליה אני מדברת כאן והן מהנות ונעימות למבוגרים וילדים כאחת.
מוזמנים להצטרף אלי לסיורי השראה חוויתים, מובטחת לכם חוויה אותנטית ומרגשת במיוחד.